Roure de la Font d'Antius
Callús

A la finca del mas d'Antius a 20 metres a l'oest de la font.

Espècimen botànic
    AMIL (Arbre Monumental d'Interès Local)
    Joan Casas Blasi

Gran roure, de l'espècie "Quercus humilis", situat a dins la finca del mas d'Antius, a uns 20 metres sobre on es troba la font. És un roure de gran dimensions i centenari, on a peu de terra fa un diàmetre aproximat te 3,20 metres. Presenta un brancatge frondós i voluminós, pot arribar als 29 metres de diàmetre a la seva part més ampla. La seva alçada és de difícil precisió però pot arribar als 15 metres aproximadament.

A les immedieteses del roure es troben diversos arbres també de grans dimensions, tot i que no n'hi ha cap tan voluminós que permeti confusió, si que no hi ha cap element que permeti reconèixer tan la seva monumentalitat com el seu estatus de protecció (BCIL). Tal i com sol·licitava el consistori el 23 de setembre de 1999 per tenir una mida considerable d'alçada, capçada i volt de canó i de soca.

-GASOL ALMENDRÒS, J.M. "Callús". Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Vol II. Enciclopèdia Catalana. Barcelona 198.