Rosselles
Santa Maria d'Oló

Sector central del terme municipal
    Emplaçament
    Ctra. local a St. Joan d'Oló 600 m, passat el Joncar camí direcció est 500 m i trencall a l'esquerra
    602

41.86891
    2.0458
    420813
    4635662
    08258-127
    08258A004000290000AF
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions mitjanes, emplaçada en un planell prop de la carretera que va a Sant Joan d'Oló. Consta d'un cos residencial de planta irregular (de planta baixa més un pis). La casa, que es troba mig enclotada al costat d'un marge lateral, ha conservat exteriorment la tipologia tradicional. La façana principal, encarada a migdia, ha quedat gairebé tapada per coberts adossats als laterals, que formen un petit barri davanter. Té un portal amb llinda de fusta i dues finestres, una emmarcada parcialment amb maó i l'altre amb pedra picada. A la façana posterior s'observen altres finestres, de distribució irregular. Els murs són de maçoneria i conserven un semi-arrebossat tradicional.

No coneixem notícies antigues d'aquesta casa que, per la seva tipologia constructiva, podria ser obra del segle XIX. En una llista de cases rurals de 1930 consta que estava habitada.