Rocafarigola
Taradell

Camí de Rocafarigola

Presenta cert estat de deteriorament.
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Rocafarigola és una masia del segle XVIII que va ser notablement reformada al segle XIX. Al segle XX s'hi va afegir un nou volum a llevant.
    Està formada per dos volums adossats construïts aprofitant el desnivell natural del terreny, pel que part del primer i el segon tenen un nivell més. El volum principal és de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessanst amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal amb llinda de fusta i brancals arrebossats que imiten pedra carejada. Al pis ha una finestra d'arc pla de pedra carejada i la resta són d'arc pla arrebossat. A la façana de ponent hi ha poques finestres, d'arc pla de pedra carejada, i a la posterior n'hi ha una de les mateixes característiques tapiada i la resta amb llinda de fusta. A la façana de ponent s'hi adossa el segon volum, de planta baixa, pis i golfes i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Té poques obertures, d'arc pla arrebossat, amb llinda de fusta o ceràmiques. El tractament exterior és les restes d'arrebossat, que en trobar-se força deteriorat permet veure el parament de pedra. La teulada i el ràfec han estat refets recentment, junt amb un recreixement de la part superior dels murs. Des de la façana en surt un mur perpendicular en direcció migdia, on també hi ha una pallissa.

Pertanyia al terme de Vilalleons, del municipi de Sant Julià de Vilatorta, fins que el 18 de gener de l'any 1994 es va modificar el terme municipal i va passar al de Taradell.