Can Sentinella
Taradell

Camí de Can Sentinella
    El camí de la casa comença al costat de la rotonda del barri de Montrodon

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Sentinella és una masia del segle XIX. És de planta rectangular i s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal amb llinda de fusta. La resta de les obertures són d'arc pla arrebossat i es distribueixen per les façanes de forma aleatòria. A la façana lateral de migdia hi ha un gran pòrtic. El tractament dels murs és arrebossat amb formigó. El ràfec està acabat amb cabirons. Totes dues façanes laterals tenen adossats cossos annexes, de maó, pedra i morter i tàpia.

Es va erigir en les terres del mas rònec de l'Aregall. Antigament era coneguda com la Casanova del Pla.

Diversos autors (1991). Sant Jordi: Masies del barri. Escola Pública El Gurri. Inèdit.