Can Talaia
Taradell

Camí de Gasala
    Des de la ctra. BV-5305 pel camí de Gasala, després de Vilacís de Munt

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Talaia és una masia del segle XVIII que ha estat notablement reformada per habilitar-la com a habitatge modern. És un edifici de planta rectangular i s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal descentrat en el frontis d'arc pla de pedra carejada. La resta de finestres de la façana són amb llinda de fusta de factura moderna, excepte un gran pòrtic d'arc rebaixat que s'obre en un extrem del pis. A la façana lateral les finestres també són amb llinda de fusta i al pis hi ha una galeria horitzontal amb tres pòrtics d'arc rebaixat ceràmic. A l'altra façana lateral i part de la posterior s'hi adossa un cos annex. L'interior és fet de nou. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.