Riera del Molí
Montseny

Sector de ponent del terme municipal

Agència Catalana de l'Aigua. Generalitat de Catalunya, Pça. Sant Jaume 08002 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

La riera del Molí neix a la confluència de les rieres de Collformic i de la Besa i recorre per la part nord oest el terme municipal de Montseny, tot passant pel molí de l'Adrobau que és el que li dona nom. Al llarg del seu recorregut rep l'aigua de diversos sots, fins que desemboca a la Tordera a l'alçada del molí de la Llavina. Les seves aigües netes i l'estreta vall per on discorre el fan un indret singular, on s'hi conserva la vegetació de ribera característica, com són els verns, salzes, àlbers, pollancres, freixes i saücs. El cabal d'aigua és continu, generalment més abundant a la primavera i la tardor.

La riera fa de límit municipal en aquest sector entre el municipi de Montseny i del Brull.

CASTELLÓ, Joan Ignasi (1990). "El Montseny. Parc Nacional de Catalunya" a "Monografies del Montseny", núm.5. Viladrau: Associació dels Amics del Montseny.