Retaule del Roser de l'església de Sant Pere
Sant Pere de Vilamajor

Museu de Granollers. C/ Anselm Clavé, 40, 08401, Granollers.

Renaixement
    XVI
    Museu de Granollers
    Virgínia Cepero González

Es tracta del retaule plateresc del Roser d'una de les capelles laterals de la parròquia de Sant Pere de Vilamajor. Està format per nou taules.
    Actualment es troba custodiat al Museu de Granollers (referència MDG nº Inv.: 6, 10, 11, 19, 22, 23, 135, 141). Es desconeix on es troba la estatueta de la Verge del retaule.
    Està restaurat i el seu estat de conservació és bo.

Hi ha una fotografia de l'altar a la seva ubicació original a l'arxiu fotogràfic del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona (SPAL), en el tercer dels arxivadors dedicats a retaules del segle XVI. La fotografia és de l'any 1936, i segons la referència (falsa) de la fitxa, fou realitzada el dia abans de ser cremat.

ANGULO GUARDIA, V. (1990).Treball de recerca documental de les col·leccions d'art religiós d'època moderna (segles XVI, XVII, XVIII) dipositades al Museu de Granollers. Beques de col·laboració museística. Granollers: Generalitat de Catalunya: Museu de Granollers, inèdit.
    CAMARASA, M. , POCH, Mn. (2001) "Retaule del Roser. Església de Sant Pere de Vilamajor". La Veu d'en Pelideu, núm. 13. Sant Pere de Vilamajor: equip redactor de la revista, p. 26-28.