Retaule de Sant Josep
Sant Pere de Ribes

Barroc
    La pintura es troba deteriorada i una part de la tela ha estat tallada.
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Pl. de la Vila 11, 1r 1a. 08980 Sant Feliu de Llobregat
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El retaule de Sant Josep està situat sota el cor de l'Església Vella. Es composa d'un sol nivell, presidit per una pintura on hi havia representada la Sagrada Família. En primer terme hi ha representada una estança amb la figura de Sant Josep amb el nen Jesús als braços, al costat dels quals hi havia la Verge Maria representada, que va ser tallada durant un robatori. En segon terme hi ha pintat un balcó amb balustrada que deixa veure l'espai exterior. La part superior de la composició està representada amb l'Esperit Sant que obre els núvols, on hi ha dos querubins. El retaule queda custodiat per dues columnes que sostenen una cornisa, sobre la qual hi ha representat el pare etern envoltat de volutes. Sota el retaule hi ha l'altar. La tècnica del retaule és de talla de fusta daurada i policromada.

VICENTE, J. (1998). Els Retaules Barrocs de Ribes. Segles XVII i XVIII. Sant Pere de Ribes: Ajuntament de Sant Pere de Ribes.