Retaule de les Ànimes

Església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Passeig del Baluard s/n, Sitges 08870

Barroc
    Bisbat de Barcelona, C/. Del Bisbe nº5, 08002 Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

Es tracta d'un quadre en relleu, presidit per la imatge de la Mare de Déu del Carme sobre un núvol, on hi ha una representació del cel i de l'infern. Uns àngels celestials ofereixen les mans a dos personatges que representen un rei i un bisbe que s'estan cremant a les flames de l'infern. El relleu està dotat d'un gran cromatisme contraposant els blaus del cel amb els vermells de l'infern.

Es desconeixen tant l'autoria com qualsevol dada referent a aquesta obra, adscrita, però, al corrent barroc i lligada al moment de construcció de la nova església parroquial, beneïda el 1672.

CARBONELL I GENER J. (1961)."Siete Ensayos de Historia Suburense". Eco de Sitges,. COLL I MIRABENT, I. "Els altars barrocs de la parròquia de Sitges". Butlletí del G.E.S. nº 5. COLL, I. (1982) Inventari de Patrimoni Arquitectònic (IPA) 11913 COLL MIRABENT, I. "Notes sobre la construcció de l'església parroquial". Butlletí del G.E.S. nº19.