Restes d'una construcció prop de Cortics
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys cal agafar el trencant, senyalitzat, que porta a Solanelles i Cortics. Quan s’arriba al coll de Cortics, abans d’iniciar l’última pujada d’accés a la casa, es troben les restes al costat de la carretera.
    Emplaçament
    A mitja alçada de la serra de la Tossa, en la collada que separa la riera de Clarà a l’oest i el torrent de ca la Bruta a l’est.
    1098

42.08852
    1.7715
    398399
    4660335
    08045 - 36
    Les restes que es conserven de la construcció es troben alterades per la vegetació.
    08044A004000050000SD
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

La presència de dues grans cantoneres de pedra picada i la traça d'algun mur en el coll de Cortics constitueixen l'únic testimoni de l'existència d'una construcció en aquest indret. No es pot identificar el perímetre de la seva planta ni la seva funció.