Restes del forn del Santuari del Corredor
Dosrius

Veïnat del Far, s/n - Zona del Far
    Davant del Santuari del Corredor, al costat de migdia, a l'altre banda del camí

Enrunat.
    Bisbat de Barcelona
    Adriana Geladó Prat

Restes d'un possible forn aïllat i situat davant de la porta de migdia del pati del Santuari del Corredor, damunt del marge sud del camí que va des del coll de can Bordoi al Corredor i prop del camí que puja al cim del Corredor. Es tracta d'una estructura de planta circular, bastida en pedra de diverses mides i amb diàmetre aproximat d'uns 3 metres. Tant la banda de llevant com la de tramuntana estan força afectades per les arrels de les alzines que envolten l'estructura. A la banda de ponent, en canvi, s'observa com aquestes pedres estan desbastades en les seves cares externes. A la zona s'observen alguns fragments de maons de caire residual.

L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor.

És possible que l'estructura fos construïda en relació a alguna de les reformes o reparacions dutes a terme al santuari. A mode d'hipòtesi es podria tractar de les restes d'un petit forn de calç o bé d'una teuleria.

Informació oral: Gemma Conesa, Joan Manel Riera, Marc Bosch.