Resclosa i rec del molí de Bellpuig
Taradell

Riera de Taradell

XVII-XX
    Agència Catalana de l'Aigua. C. Provença, 204-208 08036 Barcelona
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La resclosa del molí de Bellpuig està situada a la riera de Taradell, aigües amunt de les restes del molí. És una estructura perpendicular al curs de l'aigua que permetia desviar l'aigua cap al rec i la bassa del molí. És feta de pedra lligada amb morter, reforçada amb formigó. Des de la resclosa comença el rec excavat al sòl, amb un bagant al principi.

L'any 1600 Carles de Vilademany va autoritzar a Joan Bellpuig a prendre l'aigua del riu Gurri per omplir la bassa del seu molí. Pocs anys més tard, el senyor de Taradell va tornar a autoritzar a Pau Bellpuig a agafar l'aigua pel seu molí, aquest cop de la riera de Taradell, on es trobava la resclosa.