Resclosa i canal del molí de Terrrers
Capolat

Berguedà
    Està situat en el terme de l'antiga parròquia de Sant Serni de Terrers, zona a l’extrem nord-occidental de l'actual municipi de Capolat.
    Situada en el Torrent de Castellà

42.10656
    1.73257
    395209
    4662385
    08045 - 256
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

La resclosa del molí de Terrers està situada al Torrent de Castellà abans que aquest s'uneixi amb el Torrent de Coll de Jouet. Aquesta té una forma lleugerament còncava i va d'una ribera a l'altre del torrent. Està feta amb formigó i actualment està coberta de líquens. La resclosa desviava l'aigua a un canal, trams del qual encara es conserven, està fet de formigó i va, més o menys seguint el torrent fins a trobar la carretera de Berga a Sant Llorenç, moment en què va seguint el traçat de la carretera pel costat dret fins a arribar a la bassa del molí. En un tram , per tal de creuar el torrent, el canal és substituït per unes canonades i, un cop arribat a l'altre costat, torna a prendre la forma de canal. En l'actualitat, el canal no porta aigua.

La resclosa i el canal eren part de les estructures del molí de Terrers. Desviaven l'aigua del Torrent de Castellà i la portaven fins a la bassa d'aquest. Tot i que el molí sigui del segle XVI, les estructures del canal i la resclosa són posteriors, probablement es van construir a l'època contemporània per tal de substituir les estructures anteriors, que es trobaven en el mateix lloc.