Resclosa del molí de Terradelles
Perafita

Sector nord-oest del terme municipal
    A 1950 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 2'350.

Només es conserven els forats i la base dels posts de fusta que subjectaven la resclosa.
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa del molí de Terradelles està situada uns metres al nord del molí de Terradelles, just sobre el salt que forma la riera Gavarresa i al que s'adossa el molí.
    Just sobre el salt de la riera s'observen diversos forats rodons de petites dimensions que creuen la plataforma rocosa. Pocs metres més amunt hi ha una segona línia de forats, aquesta vegada de forma quadrada i de majors dimensions. Es conserven quatre d'aquests forats, tots encara amb la base dels posts de fusta que hi anaven subjectats, amb una separació aproximada d'un metre. Pocs metres sobre aquesta línia encara hi ha una tercera línia de forats, d'igual tipologia a l'interior però amb cinc forats en lloc de quatre i amb diferent orientació, és a dir, desviant l'aigua cap al costat oest de la riera.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Perafita.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Perafita. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998.