Rellotge de sol del Planet
Rellinars

Av del Planet, 17

Regular
    Malgrat el rellotge es conserva força visible caldria la intervenció d'un professional per evitar que el suport de calç no s'acabi esquarterant i es perdi el dibuix.
    8795001DG0089N0001UO
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Rellotge de sol ubicat a la façana principal del Planet. La masia està situada al sud del municipi de Rellinars i el seu accés es fa des de l'avinguda que porta el nom de la casa, en el número 17. El quadrant es localitza a mà esquerra de la façana. És del tipus vertical amb orientació sud. Està realitzat damunt d'un suport de morter de calç policromat en forma d'orla invertida amb la part superior més estreta i estilitzada que li donen un caire original.
    En el capçal hi ha la data en de realització. Està escrita en castellà: "AÑO 1889". Queda delimitada per tres sanefes lineals de color rosa vell, grana i ocre emmarcades per una semicircumferència invertida de color blau cel. Per sota s'hi ha dibuixat un astre solar (ocre diluït amb llet de calç) amb corona geomètrica (ocre) d'on surt el gnòmon, de vareta. De la part inferior del disc solar neixen com els raigs solars, onze línies esgrafiades delimitades per un semicercle. Estan distribuïdes de la següent manera: al centre, les 12 del migdia amb un cor (color grana) que senyala l'hora de l'Àngelus. A mà esquerra marca de les 8 del matí fins al migdia. A mà dreta, des del migdia fins a les 6 de la tarda en xifres àrabs. Entre mig s'hi ha dibuixat, molt més curtes les mitges hores. La decoració inferior fineix amb dues sanefes distribuïdes de dins cap enfora de la següent manera: grana i ocre, entremig de les quals hi ha el color blau cel que emmarca tot el rellotge.
    Fa uns anys, durant la restauració de la casa es va arrencar l'arrebossat de morter de calç de la façana principal deixant la pedra vista. Es va conservar el rellotge però per evitar el seu esquarterament el perímetre es va protegir amb algun tipus de morter.

No consta a l'Inventari de rellotges de sol de la Societat Catalana de Gnomònica.