Rellotge de sol del carrer Nou
Vilassar de Dalt

Carrer Nou, 14

XIX- XX
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol, ubicat a la façana de migdia d'una casa de cos, al número 14 del Carrer Nou. És del tipus vertical declinant i està policromat. S'ha pintat directament sobre la façana, per sota del ràfec i és quadrangular. Els colors emprats són diferents tonalitats violàcies que el diferencien del rosa envellit de la façana. A excepció del marc, la superfície on s'ha dibuixat el rellotge ha estat allisada i pintada posteriorment de color blanc. El rellotge consisteix en la representació d'un semicercle que representa un disc solar d'uns deu a dotze centímetres de diàmetre, del qual neixen les línies solars. El gnòmon de vareta, de secció semicircular neix del centre del quadrant. Les línies horàries estan perfectament delimitades. La numeració és de xifres àrabs, de color negre i per realitzar-les s'ha emprat una plantilla. Estan repartides de la següent manera: les dotze del migdia al meridià; la una i fins les cinc de la tarda a la dreta, en direcció contrària a les agulles d'un rellotge convencional; a l'esquerra des de les sis del matí, va baixant progressivament fins a coincidir amb les dotze del migdia. El rellotge de sol queda emmarcat per una sanefa lineal que consisteix en un marc exterior de tres centímetres, pintat d'un to violaci, a l'interior del qual hi ha una segona sanefa lineal d'un centímetre i mig pintada amb el mateix color de la façana.

No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.