Rellotge de sol del carrer de la Tramuntana, 4
Matadepera

Carrer de la Tramuntana, 4

Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol situat per dessota mateix del ràfec de la teulada, a la façana orientada al sud d’una torre construïda pels volts dels anys seixanta. Es tracta d’un plafó de rajols ceràmics policromats obrats a La Bisbal (L’Empordà).

El quadrant es compon de quatre rajoles centrals de color verd amb reflexes ocres on s’hi han dibuixat les hores, en xifres romanes, que d’esquerra a dreta van de les VII del matí a les VI de la tarda. El conjunt, està resseguit per un marc pintat de color blanc coincidint amb l’arrebossat natural de la façana. A l’exterior d’aquest hi ha un segon marc compost per 27 rajols ceràmics de tres mides diferents que representen el sol, del qual neix el gnòmon, de vareta, varis planetes i estrelles dibuixades en forma d’asteriscs, unes amb trets més fins, i les altres més gruixuts). La seva realització és de caire naïf.

No té línies horàries. La signatura de l’autor (de color negre) està situada al damunt de tot, a mà dreta, però està mig esborrada.

Aquest rellotge consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referencia: 6338.