Rellotge de sol del carrer de Jacint Verdaguer, 13
Matadepera

Carrer de Jacint Verdaguer, 13

Repintat
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol d’autor, situat a la façana orientada al sud oest d’una torre  construïda l’any 1947. És del tipus vertical declinant. Està realitzat damunt d’un preparat de morter de calç. Presenta una forma rectangular estilitzada que sembla haver estat repintada més modernament. A l’interior sobre un pla vertical de color groguenc molt pàl·lid hi ha el gnòmon de vareta simple, collat a la paret. Senyala les hores i les mitges hores, que van des de dos quarts de deu del matí fins a les sis de la tarda, en xifres romanes. Un marc de color gris amb les cantonades retallades, s’obre cap a una fornícula de tancament d’època clàssica, que originàriament estava esgrafiada, amb columnetes als laterals, capçal arrodonit i sòcol.Tota ella és de color ocre amb diferents aigües que donen profunditat. En el capçal, sota un fons vermellós gairebé imperceptible es pot llegir l’any, en xifres romanes “ANY MCMXLVII”, mentre que al sòcol hi ha el lema “JO SENSE SOL, TU SENSE FÉ, NO VALEM RÉ”.

Aquest rellotge consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referencia: 6337.