Rellotge de sol de matí de Cal Doctor
Vilassar de Dalt

Cal Doctor (Carrer del Carme, núm. 44)

XX-XXI
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol, ubicat a la façana de migdia de Cal Doctor. És del tipus vertical declinant i superfície rectangular amb un acabament superior semicircular, recordant un frontó. Es tracta d'un esgrafiat realitzat amb calç, damunt de l'arrebossat de la façana. El marc interior, frontó, elements del rellotge pròpiament dit i sanefa de motius vegetals s'han realitzat a mà, probablement amb una plantilla. El fons de tots aquests retalls s'han tenyit de color bordeus. Les línies horàries estan perfectament delimitades. La numeració és de xifres àrabs. A la dreta es llegeixen les xifres que van de les dotze del migdia a les tres de la tarda. A l'esquerra de les set del matí a les dotze del migdia. El gnòmon de vareta, de secció circular, es troba orientat al sud-est. Aquest neix de la boca somrient d'un sol amb la cara antropomorfa. Coronant el rellotge hi ha un frontó semicircular decorat amb una sanefa de motius vegetals.

No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.

En una fotografia, extreta dels àlbums de l'EMC (Estudi de la Masia Catalana), fons de l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, datada del mes de desembre de l'any 1931, identificador, AFCEC_EMC_X_5687 i realitzada per Josep de Cabanyes, es pot observar el rellotge de sol originari de la façana orientada a migdia. Al centre es pot observar un sol antropomorf de la boca del qual neix el gnòmon de vareta. La decoració és molt més rica.