Cal Doctor
Vilassar de Dalt

XVI-XVII
    Ha estat reformada recentment i s'ha compartimentat en diferents habitatges.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Masia de tres cossos situada al costat de la Riera d'en Salvet, al començament del Clot del Castell. És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
    La configuració de la façana principal no és simètrica, però domina l'eix central, on s'alineen la porta d'entrada, la finestra de la sala del primer pis i l'obertura de les antigues golfes.
    El parament és arrebossat i pintat de color ocre amb un emmarcament blanc al voltant de les llindes, brancals i ampits de les diferents obertures que són de pedra treballada.

Destaquen sengles rellotges de sol a la façana de migdia i a la de ponent.

Sembla que correspon a l'antic mas morell, edificat dins els terrenys del domini del castell (el fundus castri) que emet Andreu capbrevà a la segona meitat del segle XVI.
    Al segle XVIII, s'hi instal·len els Campins, que durant anys exerciren de metges a Vilassar. Per aquest motiu ha quedat com a Cal Doctor.

BENITO i MONCLÚS, Pere (2014)."Gruttes" dans un pays sans grottes; dins Vivre sous terre. Sites rupestres et habitats troglodytiques dans l'Europe du sud. Presses Universitaires de Rennes, pp. 189 a 210.
    SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.