Rellotge de sol de la Casa Nova d'Orpinell
Mediona

Orpinell.
    Franja nord del municipi.

Fitxa ARQ 079 (referent a la Casa Nova d'Orpinell) del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Rellotge de sol ubicat en un punt central (entre el portal principal i la finestra central del primer pis) de la façana de la Casa Nova d’Orpinell, encarada a migdia.

Està realitzat mitjançant un mural ceràmic de forma rectangular de 15 rajoles que incorporen un marc vegetal. A la part superior de la composició hi ha un sol radiat amb rostre de grans dimensions, sota la barbeta del qual hi ha el gnòmon. En parteixen un seguit de línies que assenyalen les hores en números romans, que abasten de les 6 del matí a les 6 de la tarda. A la franja inferior s’hi representa una escena d’una terrisseria, on l’artesà torneja una peça (envoltat d’altres ja acabades) al davant d’un forn.