Casa Nova d'Orpinell
Mediona

Al peu del camí d’Orpinell.
    Extrem nord-oest del terme.

Fitxa ARQ 078 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Masia formada per un conjunt de volums (annexos o exempts) l’element central dels quals és un edifici de planta rectangular amb la façana principal situada en el costat llarg de migdia. Consta de planta baixa i primer pis. A la planta baixa té tres obertures; un portal al centre (rematat amb arc còncau) flanquejat per dues finestres rectangulars; al primer pis hi ha una finestra rectangular sobre cadascuna de les tres obertures del pis inferior. Totes les obertures són fetes de maons, i destaquen sobre l’emblanquinat de la façana. Al capdamunt, sota el vèrtex format per la coberta a dues vessants amb carener perpendicular a la façana, hi ha un respirador que apunta a la presència d’un altell o unes petites golfes.

La façana està decorada amb un rellotge de sol, recollit en una fitxa pròpia.