Rellotge de sol de Can Valleu
Vilassar de Dalt

Can Valleu

DO
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge del tipus vertical i superfície rectangular amb orientació sud. Està realitzat amb rajols ceràmics pintats de sèrie, de 15 cm x 15 cm (3 per 2). El marc del quadrant es composa d'una sanefa decorada amb motius vegetals i geomètrics de tons blaus i grocs sobre fons blanc, feta amb rajols de 15 cm x 5 cm (3 x 2) i un rajol de 5 cm x 5 cm col·locat a l'escaire (4 unitats).
    El conjunt està col·locat en un marc de metall i collat a la paret de la façana principal, per sobre de la porta de la casa.
    L'ornamentació es reparteix de la següent manera: en la meitat superior, hi ha una cinta ondulada amb el lema: “SALUT, DINERS, AMOR”. Del mig de la lletra N i E de la paraula diners, surt el gnòmon de vareta i per sota mateix neixen les línies horàries com si fossin raigs de sol. Aquestes queden partides per la presència d'un pollastre molt policromat (blau, vermell, carbassa, crema, marrons...) sobre un munt de terra amb herbes, que canta a l'albada, amb la cara orientada cap a les sis del matí. La numeració és de xifres romanes, que van de les sis del matí (esquerra) a les sis de la tarda (dreta), en cicles de dotze hores. La línia que marca les dotze és perpendicular. A la cantonada interior dreta hi ha les inicials de l'autor, DO.

Aquest rellotge no consta a l'Inventari dels Rellotges de Sol dels Països Catalans.