Rellotge de sol de Can Valleu
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Can Valleu
  302

  Coordenades:

  41.52689
  2.33344
  444390
  4597464
  Número de fitxa
  08214-370
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XX
  DO
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Privada
  002501500DF49G0001BS
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Rellotge del tipus vertical i superfície rectangular amb orientació sud. Està realitzat amb rajols ceràmics pintats de sèrie, de 15 cm x 15 cm (3 per 2). El marc del quadrant es composa d'una sanefa decorada amb motius vegetals i geomètrics de tons blaus i grocs sobre fons blanc, feta amb rajols de 15 cm x 5 cm (3 x 2) i un rajol de 5 cm x 5 cm col·locat a l'escaire (4 unitats).
  El conjunt està col·locat en un marc de metall i collat a la paret de la façana principal, per sobre de la porta de la casa.
  L'ornamentació es reparteix de la següent manera: en la meitat superior, hi ha una cinta ondulada amb el lema: “SALUT, DINERS, AMOR”. Del mig de la lletra N i E de la paraula diners, surt el gnòmon de vareta i per sota mateix neixen les línies horàries com si fossin raigs de sol. Aquestes queden partides per la presència d'un pollastre molt policromat (blau, vermell, carbassa, crema, marrons...) sobre un munt de terra amb herbes, que canta a l'albada, amb la cara orientada cap a les sis del matí. La numeració és de xifres romanes, que van de les sis del matí (esquerra) a les sis de la tarda (dreta), en cicles de dotze hores. La línia que marca les dotze és perpendicular. A la cantonada interior dreta hi ha les inicials de l'autor, DO.

  Aquest rellotge no consta a l'Inventari dels Rellotges de Sol dels Països Catalans.