Can Valleu
Vilassar de Dalt

Torrent d'en Cuquet

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Masia ubicada en el vessant septentrional del Torrent ddel molí de Cuquet, al costat i en una terrassa elevada del Torrent de Cal Senyor. És de planta quadrangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a sud-est, amb el vessant dret més allargat que l'esquerre. La façana principal ha estat reformada i arrebossada. Manté les dues finestres a la planta pis i una finestra i la porta a la planta baixa. Damunt el portal d'entrada, de llinda recta, hi ha un rellotge de sol de rajola.
    L'interior ha estat reformat i adaptat a les necessitats actuals però es conserva la menjadora del bestiar de l'antiga cort.
    Davant per davant de la façana principal hi ha les antigues porqueres, que ara serveixen per a guardar-hi la llenya per l'hivern.

Del Torrent de Cal Senyor neix una beta d'aigua que abasta les necessitats de la casa.

Els actuals propietaris van comprar la casa fa 30 o 40 anys.

PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (I); dins Ipsa Arca, núm. 3, juny de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 42 a 44.