Rellotge de sol de Can Soca
Vilassar de Dalt

Carrer Manuel Moreno, 35

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol del tipus vertical declinant amb orientació sudest. La seva superfície és ovalada. Es troba ubicat per sota del ràfec de la façana principal, a la dreta de la finestra del primer pis. Es tracta d'un rellotge policromat en molt mal estat de conservació amb restes d'esgrafiat. El gnòmon ja no es conserva in situ, i l'obertura on anava collat ha estat tapada en les últimes obres de rehabilitació de la façana. No obstant això, encara es pot endevinar la forma originària del rellotge. Des de l'interior del quadrant cap enfora es poden descriure les següents observacions: el centre del quadrant, estava completament policromat, dels quals només es conserven algunes tonalitats vermelloses i quedava delimitat per una sanefa lineal d'un centímetre i mig de gruix. A la part superior, sembla endevinar-se un cercle solar del qual neixen les línies horàries, esgrafiades i que travessen la sanefa d'un centímetre. Les línies horàries visibles són, la meridiana i cinc línies més a la dreta. A l'esquerra no se'n observa cap traça. Pel que fa a les xifres, es desconeix si es tractava de xifres àrabs o romanes. Per damunt hi hauria una segona sanefa d'un color blau-gris d'una amplada aproximada a la central que quedaria emmarcada per una última sanefa vermellosa, a la part superior de la qual s'hi hauria pintat una sanefa amb motius vegetals lleugerament recargolats. A la part inferior del marc també sembla haver-hi una sanefa però es desconeix el tipus d'ornamentació.

Aquest rellotge de sol consta des de l'any 2005, a l'Inventari de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referència 2706.