Rellotge de sol de can Rogent
Dosrius

Veïnat de Rimbles, 13 - Zona de Canyamars
    A la banda de llevant de vall de Can Rimbles, entre la masia de Can Llibre i la de Can Brugueràs

Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol semicircular amb un emmarcament rectangular, format per un plafó de rajoles vidrades acolorides i situat al bell mig de la façana principal. És del tipus vertical a migdia, sense gnòmon i amb la numeració romana. Les marques horàries acaben amb una punta de fletxa i indiquen les hores en cicles de 12 hores, de les 6 del matí a les 6 de la tarda, amb la línia de les 12 en vertical. Damunt del rellotge hi ha una cinta ondulada amb el següent lema: "OMNIA VULNERANT ULTIMA NECAT" (totes fereixen, l'última mata). A la part superior del plafó hi ha una testa femenina a mode de sol, els laterals estan decorats amb motius florals i vegetals i, a la part inferior, un pagès llaurant un camp amb dos bous. També apareix la signatura de l'autor, Lario.

Segons el propietari de la masia, el rellotge fou adquirit fora de Catalunya i traslladat a la seva ubicació actual.

Http://www.gnomonica.cat/ [Consulta: 27-09-2017]. Núm. Referència: 5267.