Rellotge de sol de Can Roca / de Ca l'Aristot
La Palma de Cervelló

C. de l'Aristot, 5

La policromia està força deteriorada
    Xavier Esteve Gràcia

Rellotge de sol vertical pintat sobre preparació de calç aplicada a la façana. De forma circular i tot i que la policromia està força deteriorada, s'aprecia la decoració pintada fonamentalment amb color ocre. d'aquesta manera, el perímetre del rellotge està ornamentat amb un cercle de traç gruixut de color gris. De manera concèntrica s'hi pintà una decoració amb la representació d'una franja o sanefa amb motius geomètrics abans de trobar un altre cercles concèntric de color ataronjat. A l'interior d'aquests i abans de trobar un nou cercle de color ocre de traç més fi, hi trobem les xifres, aràbigues, pintades amb el mateix color. d'esquerra a dreta s'hi llegeix "6-7-8-9-10-11-12-1-2-3-4", i segurament el "5" s'ha esborrat. A la part de dins, per sobre el gnòmon, avui desaparegut, hi ha una decoració floral que combina el color ataronjat i ocre. A banda i banda del punt d'on naixia el gnòmon hi ha escrit també "1815" a la dreta i, a l'esquerra, pràcticament il·legible, "ANY".

Tot i que Can Roca data del 1420, el rellotge de sol fou realitzat el 1815.