Rellotge de sol de can Pinsana
Dosrius

Veïnat de Batlle, 10 - Zona de Dosrius
    Amb accés des del km. 2,5 de la BV-5101, entre les masies de Ca l'Estapé i Can Bigues

Lleugerament despintat i esquerdat.
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol circular que presenta un emmarcament rectangular coronat amb un frontó triangular. És del tipus vertical declinant, amb una orientació sud-est i està pintat al bell mig de la façana principal. Presenta un gnòmon de vareta amb cercle de distribució al pol i la numeració aràbiga. Les marques horàries indiquen les hores i les mitges hores, de les 7 del matí a 2/4 de 6 de la tarda, amb la línia de les 12 en vertical. Les línies de les mitges hores són més curtes i estan acabades en una punta de fletxa. El marc està decorat amb ornamentacions ondulants a la part inferior. Al timpà hi ha gravat "AÑO 1849" emmarcat dins d'una cartel·la. El carener del timpà està enllaçat amb una figura ovalada i ratllada fora dels límits del rellotge.

Http://www.gnomonica.cat/ [Consulta: 27-09-2017]. Núm. Referència: 5859.