Rellotge de sol de can Lledó
La Roca del Vallès

Can Lledó, 08430.
    Al nord-est del nucli urbà

ALTRES BÉNS/AEA 50 m. (PEP 2011)
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol de forma circular situat a la façana de migdia de la masia de can Lledó. El rellotge està format per un revestiment arrebossat doble decorat amb la tècnica de l'esgrafiat. Està decorat amb motius geomètrics i florals, amb un paó al bell mig des del que surt el rellotge en sí, amb números romans. No hi ha cap llegenda.

La resta de rellotges de forma circular i ovalada presents en diversos edificis del terme municipal de la Roca del Vallès, presenten les mateixes característiques tipològiques que aquest element. Majoritàriament s'ubiquen a les façanes orientades a migdia i molts d'ells estan pintats damunt dels revestiments arrebossats dels paraments exteriors. També n'hi ha d'esgrafiats. Cal destacar que alguns dels rellotges presenten peces de pedra i d'altres elements reaprofitats. Els gnòmons són de ferro. En alguns casos van acompanyats d'una llegenda associada relacionada amb el sol i el temps. Aquests elements són de cronologia diversa en ocasions amb les dates de construcció i rehabilitació de l'element.