Can Lledó
La Roca del Vallès

Can Lledó, 08430.
    Al nord-est del nucli urbà

ALTRES BÉNS/AEA 50 m. (PEP 2011)
    Jacob Casquete Rodríguez

Masia d'època moderna aïllada orientada vers el sud-oest, de planta basilical i teulada a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal que consta de planta baixa, un pis i un segon pis localitzat solament en la crugia central. A la façana principal presenta l'accés principal d'arc de mig punt amb dovelles vistes i obertures rectangulars a mode de finestra i finestrals emmarcades amb carreus vistos de bella factura. Cal destacar que a l'alçada del segon pis presenta una llinda inscrita on hom pot llegir la data 1686. A la mateixa façana i alçada presenta un rellotge de sol esgrafiat circular. Esmentar també que a llevant té un pati tancat i a tramuntana un cos rectangular adossat de planta baixa i pis amb teulada a una vessant. Tota la construcció principal està arrebossada i pintada de blanc.

Es tenen notícies en el fogatge de 1553 on apareix el nom Lladó. Així doncs la data inscrita de 1686 que es pot apreciar a la llinda de la façana principal podria correspondre tant a la data de bastiment de l'immoble com a la data d'una reforma posterior. Segons el Pla Especial del catàleg de masies i cases rurals de La Roca del Vallès l'immoble va ser reformat l'any 2000.

AGRO'90 S. L (n. d): Pla Especial del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable susceptibles de reconstrucció o rehabilitació en t.m. de la Roca del Vallès. Ajuntament de la Roca del Vallès, La Roca del Vallès. IGLÉSIES, J. (1992): El fogatge de 1497 (estudi i transcripció). Ed. Dalmau, Barcelona. MASSAGUÉ I TORNÉ, J. M. [coord.] (2011): Pla especial i catàleg del patrimoni de La Roca del Vallès. Ajuntament de la Roca del Vallès, La Roca del Vallès.