Rellotge de sol de Can Colomer
Santa Coloma de Cervelló

Camí de Can Colomer, 1
    A la façana principal

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Rellotge de sol vertical ubicat a la façana principal de l'edifici, en concret a la banda est d'aquesta, a tocar del balcó central del primer pis. Per tant, amb orientació sud-est.
    Correspon a un rellotge artístic, de planta quadrangular i coronament arrodonit, esgrafiat a la paret. A l'interior hi ha representada una escena al·legòrica agrícola, a l'esquerra hi ha un paller, a la dreta un arbre, i al centre un pagès llaurant el camp amb una arada tirada per un cavall. Per sota l'escena hi ha el lema "Jo sense sol i tu sense fe no som res". Es conserva sencer el gnòmon de vareta, amb un sol al pol, per sobre l'escena agrícola. Els nombres estan inscrits, en números romans, dins una banda que voleia entre l'escena i el lema. Marca les hores i mitges hores, de les 8 del matí a les 3 de la tarda, en cicles de 12 hores, la línia de les 12 és vertical.

Referència 3303 de l'inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans.