Rellotge de sol de can Cintet Torrents
Folgueroles

Plaça de Mossèn Cinto Verdaguer, 16
    Emplaçament
    Al bell mig del nucli antic, a la banda de tramuntana de la plaça, tocant a l'església parroquial de Santa Maria

41.93889
    2.31907
    443553
    4643215
    08083 - 68
    XX-XXI
    BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Ref. Cad.: 3634004DG4433S
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol rectangular situat a la façana principal de l’edifici. Està format per una placa de revestiment lliscat de color groguenc, amb les incisions i decoracions esgrafiades de color grana. És del tipus vertical declinant, amb una orientació sud-est, el gnómon de vareta i la numeració aràbiga. Les marques horàries indiquen les hores en cicles de 12 hores, de les 6 del matí a les 5 de la tarda, i amb la línia de les 12 en vertical. Està decorat amb un gran sol al pol envoltat d’astres, en representació del dia i la nit. A la part inferior i ha el el següent lema: “ÉS L’HORA DE SER FELIÇ”.

El rellotge fou construït quan es va rehabilitar la façana principal de l'edifici.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació A.07.

VAL SORIANO, Josep M. (2008). “Jugant amb el sol – Segona part”. La Falguera nº 29, p. 19-21.