Rellotge de Sol de Cal Pons
Vallbona d'Anoia

Carrer Major,53-55. Nucli urbà.

XXI
    Restaurat
    Núria Cabañas

Rellotge de sol situat a la façana de la finca número 53-55, coneguda com Cal Pons. Correspon a un rellotge esgrafiat de forma rectangular de tipus vertical. A la part central hi ha les hores amb nombres romanes amb l'estil situat a l'interior d'un rostre que simbolitza el sol. A la part superior hi ha dues flors, una a la banda esquerra i l'altre a la banda dreta i a la part inferior un pergamí amb la següent frase: Sortir el solet. Marco l'hora amb l'estilet. Tot es troba envoltat per una sanefa i la part superior coronat per un gerro amb decoracions vegetals i la part inferior amb el rostre d'un felí.

Observacions: En l'inventari de rellotges de sol de Catalunya porta el número de referència 4017

Durant la rehabilitació de la façana l'any 2005 es va afegir el rellotge de sol que, segons els propietaris, substitueix un rellotge més antic que s'havia perdut.