Rellotge de Can Parellada de la Mata
Torrelavit

Can Parellada de la Mata
    A la façana de Can Parellada de la Mata. Carretera BP-2151, km. 13,4 a 300 m.

Oriol Vilanova

Rellotge de sol vertical declinat, pintat sobre l'encalat de la façana principal de Cal Parellada de la Mata, representat en forma rectangular amb les cantonades escapçades en forma de quart d'esfera. El quadrant del rellotge presenta el fons de color groc apagat, amb el marc de color granat fosc. A la part superior del fons del rellotge, hi ha representat un petit Sol, del centre del qual surt el gnòmon. De la part inferior d'aquesta figura surten vuit línies rectes de color blanc que s'escampen pel quadrant inferior esquerre fins al marc del rellotge, que no presenta numeració horària de cap tipus.

Pàgina web de la Societat Catalana de Gnomònica: http://www.gnomonica.cat/bd_detall.cfm?numero=1538&&comarca=&materia=&t…