Relleu de la Pietat Sant Quirze Safaja

Església parroquial de Sant Quirze Safaja

Frederic Marès
Bisbat de Vic
Núria Cabañas

El relleu de la Pietat de terracota de l'escultor Federic Marès es troba situat a la capella del Santíssim, a l'interior de l'església parroquial de Sant Quirze Safaja. Es tracta d'un dels dotze motlles que l'escultor va realitzar de la seva pròpia escultura de la Pietat.

La Pietat recull el moment que la Verge Maria sosté el cos mort del seu fill.

Frederic Marès va arribar a Barcelona l'any 1903. Aquí es va formar com a escultor a l'Escola de Belles Arts i a l'Escola de la Llotja, de la qual, més tard, fou professor fins l'any 1964. Va començà a treballar al taller de l'escultor modernista Eusebi Arnau. La primera etapa de Marès es centra en la producció de retrats, escultures funeràries i en una sèrie de nus femenins, peces que permeten adscriure la seva obra dins de les línies més característiques del noucentisme. A finals de la dècada d 1920 va decantar-se per l'escultura commemorativa, ornamental, funerària i a la medallística. Durant la Guerra Civil (1936-1939) col·labora amb la Generalitat de Catalunya en la salvaguarda del patrimoni artístic. Després de la guerra es va centrar en escultures per encàrrec principalment clients institucionals, religiosos o grans entitats financeres. L'any 1948 va inaugurar el Museu Frederic Marès, del qual en va ser el director fins a l'any de la seva mort.