Rectoria
Òrrius

C. de l'Església, 1-8.

Precatàleg d’edificis, construccions i terrenys del municipi d’Òrrius a protegir. NNSS 2003.
    Sí, IPA.: 8753.
    Arquebisbat de Barcelona
    Virgínia Cepero González

Edifici de planta quadrada, que consta de planta baixa i una planta pis. Es troba annexat a l'església parroquial de Sant Andreu.

La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a dues vessants, i el carener paral·lel a la façana, que es troba orientada a migdia.

Les obertures són de pedra treballada. Presenta un portal adovellat i dues finestres a cada costat amb llinda plana; sobre el portal hi ha un balcó i dues finestres.

En destaquen la font adossada i el rellotge de sol de granit de la façana principal, ambdós de factura recent.

Els murs són de paredat comú, arrebossats, amb pedres cantoneres, deixant a la vista els elements de ressalt.

A la planta baixa hi ha la sala-teatre, on des d'antic es fan les representacions i espectacles del poble i també l’antic celler, on s’elaboraven bona part dels vins del celler de l’Estanc.

GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1988) Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Òrrius).

MONTSERRAT i CUQUET, J. (2010) Cròniques d'Òrrius (segles XVIII al XX). Òrrius: l'autor, p. 240.

ROQUÉ i MARGENAT, J.M. (2016) La Gent d'Òrrius a través de la història. Òrrius: l'autor, p.112.