Rec de les Mosqueres
Sant Agustí de Lluçanès

Sector nord del terme municipal
    Zona del bac de l'Alou i la baga de Torrents

Caldria revisar periòdicament els continguts de nitrats de l'aigua que discorre pel rec.
    Generalitat Catalunya. Dep. Medi Ambient. ACA. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona
    Jordi Compte i Marta Homs

El rec de les Mosqueres neix a prop de l'església de Sant Genis de Pi, al sector nord-est del terme municipal. Des d'aquest punt segueix sempre en direcció oest fins a confluir amb el Rec del Molí del Vilar, prop del pantà. En el primer tram recull les aigües del bac de Bardolet, i del serrat de Sant Genis fins arribar a font Canal, on es recull aigua per al nucli de l'Alou. A continuació passa al costat del safareig públic i discorre als peus del bac de l'Alou fins arribar a la font de les Mosqueres. En l'últim tram abans de confluir amb el rec del Molí del Vilar, el rec de les Mosqueres segueix el bac de Torrents.
    Es tracta d'una zona d'interès natural, que es caracteritza per ser especialment ombrívola i fresca, ja que segueix les cares nord d'un seguit de serrats que divideixen físicament el sector nord del terme municipal. La vegetació que s'hi pot trobar varia entre la de ribera i la més pròpia de bosc de mitja muntanya, i el cabal que té és irregular, tot i que, a diferència d'altres recs del municipi, difícilment s'asseca.

El topònim prové de la font de les Mosqueres.