Queixals del Mercader
Rubió

Paleolític
    IV-I aC
    Es desconeix. No s'ha dut a terme cap intervenció arqueològica
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

A la zona anomenada dels Queixals de Cal Mercader, en una indret proper a un esperó de roca, on actualment s’hi practica parapent, s’hi van localitzar les restes d’un taller de sílex paleolític.  Es tracta d’una zona on aflora material ceràmic d’època ibèrica i fragments de sílex.  Durant la revisió de la Carta Arqueològica l’any 1985 es van localitzar fragments ceràmics d’època ibèrica i 183 fragments de sílex de mala qualitat entre els quals hi havia 5 rascadors, 3 nuclis, 18 ascles, 1 punta, 1 làmina i 1 làmina retocada.

La fitxa s'ha omplert amb dades de la fitxa 018.BARP de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Jaciment descobert l’any 1972 per membres de la secció d’arqueologia del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

VILAMALA, I (Coord): Esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Rubió (Anoia). Volum I/III. SPAL, octubre de 2017. Diputació de Barcelona – Àrea de Territori i Sostenibilitat.