Quadres de pintura ràpida
Olost

Col·lecció
    Realisme
    XX-XXI
    Ajuntament d'Olost. Plaça Major, 1. 08516. Olost.
    Jordi Compte i Marta Homs

Es tracta d'una col·lecció d'una vintena de quadres de pintura procedents dels guanyadors del concurs de pintura ràpida que s'organitza durant la fira d'Olost, el primer diumenge de novembre de cada any. Els quadres s'ubiquen en diferents espais municipals com l'ajuntament, el casal d'avis, el CAP, etc. El tema dels quadres és "Olost i rodalies" tal com estableixen les bases del concurs i el procediment és lliure. Les mides de les obres tenen un mínim de 12P (paisatge) o equivalent i la tela amb el fons a un sol color. Majoritàriament els quadres són olis i aquarel·les on hi ha representats alguns edificis emblemàtics del poble com el cafè Sport, quadres del nucli urbà, de la fira d'Olost, la plaça Major, etc.

Durant els anys 80 del segle XX (1982-1987), el concurs de pintura ràpida es celebrava els dies de la festa Major. Després d'uns anys de no fer-se el concurs es va recuperar l'any 2004 organitzant-lo per la fira d'Olost.