Pujada de Màrius Torres Sant Quirze Safaja

Pujada del poeta Màrius Torres. Nucli Sant Quirze Safaja

Ajuntament Sant Quirze Safaja
Núria Cabañas

La Pujada de Màrius Torres és un camí empedrat i esglaonat que va des de l'Ajuntament fins carrer Major del nucli urbà de Sant Quirze Safaja. A la pujada s'hi troben tres plaques ceràmiques amb fragments de la seva obra. La primera fa referència a Un Arbre, la segona Rosa i l'última Això és la Joia.

Màrius Torres (Lleida 1910 - Sant Quirze Safaja 1942) fou un poeta lleidatà que va passar els últims anys de la seva vida al sanatori antituberculós de Puigdolena de Sant Quirze Safaja. Estan al sanatori va col·laborar, amb un pseudònim, a L'Ideal de la Joventud Republicana de Lleida on hi va publicar una cinquantena de poemes sense èxit. La seva poesia més intensa va ser escrita sobretot en els períodes més tràgics com la guerra civil, desfeta de Catalunya i l'exili. La seva obra, Poesies, va aparèixer pòstumament editada per Joan Sales i el grup de "Quaderns de l'Exili" l'any 1947.