Puig del Cartró
Santa Coloma de Cervelló

A l'extrem sud-oest del terme

III-I aC
    No hi ha indicis suficients per poder-ho determinar.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment arqueològic conegut arran de la troballa de materials en superfície a la dècada de 1960 per part del Sr. Ramon Mas. Es tracta de ceràmica d'època ibèrica (sense poder-ne precisar més la cronologia. En el moment de visitar el lloc no s'hi va apreciar l'existència de materials o de cap mena d'estructura en superfície, possiblement per l'acció erosiva d'una banda i per la cobertura vegetal d'una altra. Amb les evidències que es tenen del jaciment no es pot afirmar que correspongui a un poblat però, si més no, les excel·lents condicions de visibilitat del lloc l'hauria convertit en un lloc de freqüentació en època ibèrica.

SOLÍAS, J. M. El poblament del curs inferior del Llobregat a l'època romana. Barcelona, 1982. Tesi de Llicenciatura. Universitat de Barcelona.