Pedra gravada del Montpedrós
Santa Coloma de Cervelló

Muntanya del Montpedrós.

Dècada dels anys 1990.
    Francesc Punsola, artista plàstic
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Aflorament rocós de pissarra en forma prismàtica. La inflexió central de la roca defineix dues fàcies, en cadascuna de les quals hi ha una imatge gravada amb una a incisió regular i profunda (a priori, realitzada amb eines metàl·liques). La primera d'elles, orientada vers llevant, presenta un motiu soliforme resolt amb un punt central, un cercle i vuit petits segments que representen els raigs del sol. Des de la part superior de la circumferència es prolonguen dues línies més llargues. Abans de separar-se, estan creuades per una línia transversal. En conjunt, recorda a la simbologia abstracta del carro del sol, però es tracta de la signatura de l'autor del gravat. A la dreta de l'anterior, encarada al nord, la segona figura està formada per una doble espiral que fa dues voltes i mitja i que acaba amb un conjunt de línies paral·leles. Per sobre l'aquest element, hi ha cinc orificis que coincideixen amb la separació entre els 5 dits de la mà dreta. A la part inferior esquerra hi ha una petita espiral de dues voltes. A tocar seu hi ha un seguit de línies unides a dos petits cercles amb banyes, cosa que podria interpretar-se com una altra configuració del carro del sol. Es tracta d'una producció contemporània feta per un artista local.

Realitzada per l'artista plàstic Francesc Punsola els anys 1990.

L'any 2020 va patir un acte vandàlic i es van trencar algunes parts de la pedra.