Puig Alter
Callús

serra de Puig-Alter
    Al nord del municipi, a las serra de Puig-Alter

Joan Casas Blasi

Cim més alt del terme de Callús amb 523 m. Des del qual es poden veure grans vistes del terme de Callús. Es troba en una serralada afectada pels incendis del 1994, la vegetació que s'hi troba és arbust i pinassa.

Zona de Bosc.

El topònim de Puig Alter ja es troba documentat en època medieval. Al segle X ja es cita el topònim de "Puig Otario", que probablement servia ja per delimitar termes i les propietats.

-BOLÒS, J. HURTADO, V. Atles del Comptat de Manresa (798-993). Rafael Dalmau Editor. Barcelona. 2004.
    -GASOL ALMENDRÒS, J.M. "Callús". Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Vol II. Enciclopèdia Catalana. Barcelona 1981
    -HOYAS PAMPIN, Núria. El terme del Castell de Callús. Evolució historiogràfica. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local. Diputació de Barcelona. Barcelona. 1999.Inèdit.