Prop de Cal Garracurt
Santa Maria de Miralles

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    NNSS Ajuntament 2002
    F. Xavier Menéndez

Taller de producció de sílex situat entre els masos de Cal Garracurt i Cal Campaner, a prop de la Rasa de Lió que passa per Ca l'Escolà, en un context de bosc de pins. Per arribar-hi cal agafar un trencall que de la carretera C-222 d'Igualada a Valls porta cap a cal Garracurt. Poc després de passar pel costat de la masia, cal agafar un trencall a mà esquerra que, passant entre vinyes, porta a uns camps situats prop de la Rasa de Lió, entre aquesta i un petit turó boscós. El jaciment es trobava en un pendent a mà dreta d'aquest trencall, en el lloc on ara hi ha una gran torre elèctrica. Durant la construcció d'aquesta torre s'obrí un camí d'accés que arrasà el jaciment.
    L'any 1985, durant la visita efectuada al lloc amb motiu de la realització de la Carta Arqueològica no s'aprecià superficialment cap tipus d'estructura. Pels materials recollits en superficie quan es produí la descoberta el 1975, i sense coneixer el lloc exacte originari, s'interpreta com un petit taller de sílex, on no hi han aparegut còdols, però sí fragments, ascles i esquerdills com a rebuig de talla. No presenten coronació, però sí restes de còrtex, amb algunes peces fortament patinades. També hi ha indicis de tallamicrolítica, algun raspador sobre fulla, petites fulles i nuclis d'extracció. En aquest lloc també s'han recollit alguns pocs fragments de ceràmica d'aspecte del Bronze i ibèrica sense forma.
    L'any 1991, durant la visita efectuada al lloc amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica, tan sols es localitzà un parell de petits esclats de sílex.

Malmés per la construcció de la torre elèctrica.
    Els materials estan al Museu Comarcal de l'Anoia (Núm. de referència P-29).
    La Carta Arqueològica no proposa cronologia

Jaciment descobert per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada el 24 d'agost del 1975.

Fitxa de la Carta Arqueològica. Inventari del Patrimoni Cultural Immoble. Patrimoni Arqueològic. Num. 7556. 1985 (rev. 1991)
    ENRICH HOJA, Joan. "Nuevos yacimientos de sílex de superficie en la comarca del Anoia". Información Arqueológica. 19, p.23.