Processó de Sant Agustí
Perafita

Sector central del terme municipal
    Plaça Sant Antoni - Pedró de Sant Agustí

Costumari
    Jordi Compte i Marta Homs

La processó de Sant Agustí es celebra el dia 28 d'agost al vespre en honor a Sant Agustí. Es tracta d'un processó que va, amb gran silenci i respecte, des de la plaça Sant Antoni de Perafita fins al pedró de Sant Agustí, en un recorregut d'uns 500 metres. Cada persona que participa a la processó porta una espelma encesa i un cop s'arriba al pedró es dipositen en una repisa. Segons la tradició la persona que arriba amb l'espelma encesa i no se li apaga durant el recorregut, li serà un any propici per a trobar parella. A continuació es diu un pare nostre i una oració per demanar salut als veïns del poble, i es retorna a la plaça Sant Antoni, ara ja sense processó, on es tanca el dia amb coca i cava.

Les imatges han estat cedides per Ramon Casals.

Durant els anys 80 del segle XX es va recuperar la tradició de la processó de Sant Agustí que s'havia perdut i que feia anys que s'havia celebrat al poble de Perafita. L'organització va a càrrec del grup CEREMONIAl PROCESSO OF ST AGUSTÍ.