Pratsavall
Taradell

Camí de Pratsavall

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Pratsavall és una masia del segle XVIII reformada durant la primera meitat del segle XX, tot ampliant-la amb el cos que hi ha adossat a la façana principal i el de la part posterior. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a quatre vessants. A la façana principal s'hi adossa un cos que va ampliar-se al segle XX, de dos nivells d'alçat i un costat porxat a la planta baixa, on hi trobem l'antic portal d'arc pla de pedra carejada. A la resta de façanes hi ha diverses obertures de pedra, la majoria de factura moderna. A la part posterior s'hi adossa un cos integrat en l'edificació amb finestres d'obra vista. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb cabirons. L'interior ha estat habilitat com a habitatge modern, tot i que s'hi conserven elements d'interès tals com les llindes datades a l'entrada: "1758 DAGUER" i "1750".

A l'amirallament de 1854 hi consta que pertanyia a Francisco Arnaus.