El Presseguer
Taradell

Camí del Presseguer
    Per la ctra B-520, poc després del km 4 girar la dreta i seguir pel camí que porta a la casa

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Presseguer és una masia construïda durant la primera meitat del segle XX. És un edifici de planta basilical que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures ceràmiques, amb el portal d'accés i un gran pòrtic de les golfes d'arc escarser. Sobre el portal hi consta l'any de la darrera reforma "1994". A la resta de façanes les obertures es composen formant eixos i són d'arc pla ceràmic. A la façana posterior s'hi ha adossat un cos nou de dos nivells d'alçat, amb una galeria al superior. El tractament exterior dels murs és la pedra vista i el ràfec està acabat amb cabirons.