Pous de la Roureda
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de les Brugueres
    Al pla de Bruguer, a la vora del camí, a uns 320 m a ponent de ca l'Aleix.

Catàleg de béns a protegir POUM 2011, E-48: element d'interès.
    Sense accés
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'onze pous, construïts a principis del segle XX, per a subministrar aigua per a regar els camps i per a donar servei a l'antiga planta embotelladora de la finca de La Roureda, actualment desapareguda.
    La seva estructura vertical és de fàbrica de maó, arrebossada exteriorment i deixada vista a l'interior. Totes les cobertes són diferents, de fàbrica de maó.
    S'hi accedeix mitjançant una porta de fusta.
    Els pous estan connectats subterràniament entre ells.

Al Catàleg béns del POUM (2011), ells pous són anomenats com de cal Bord.

A inicis del segle XX, a cal Bord es va construir l'obra de captació d'aigua més gran de l'estat espanyol en aquella època: quilòmetres de mines, quaranta-tres pous, grans dipòsits i una planta embotelladora que va començar a comercialitzar l'aigua amb el nom Agua suprema de mesa "M" (HERRERO, 2003:36).

HERRERO i BARÓ, H. (2003). "Rutes de l'aigua (I)". Quaderns de Vilamajor, 3. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 36.
    MANANTIAL LA ROUREDA (1930) Agua Suprema de mesa "M", manantial "La Roureda", San Pedro de Vilamajor. Barcelona: Gráficos Llauger.