Pou vora rentador Calaf

Cami vell de Prats de Rei
Uns 40 metres al nord-oest del rentador, des del camí vell de Prats de Rei.

No presenbta problemes en l'estructura. El mecanisme de bombeig de l'aigua està oxidat.
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Uns 40 metres al nord-oest del rentador, trobem aquest pou circular construït amb maons i rajola, i amb sistema mecànic d'extracció de l'aigua. La seva alçada exterior és de gairebé dos metres i la fondària del pou és d'uns deu metres.
A l'exterior és ben visible el mecanisme de bombeig de l'aigua del pou que podria haver estat accionat per un animal donava voltes entorn del pou fent girar una roda horitzontal que engrana en una altra vertical, tot convertint el moviment circular en rotatori. Al voltant d'aquesta roda vertical hi ha un sistema continu amb una corda o cadena amb uns pistons separats entre ells a una distància d'un metre aproximadament que passa per dins d'un tub que és tant llarg com profund és el pou. Així la corda amb els pistons en arribar a l'aigua, l'impulsa dins del tub fins a pujar-la a la superfície.

Possiblement la seva construcció sigui posterior a les obres realitzades el 1894 al rentador, i la construcció del molí de vent.