Pou i bomba de corda o sínia de l'hort de cal Paquets
Òdena

Prop del torrent de can Sabater
    A la zona de can Sabater.

Han estat abandonats fa dècades i manca manteniment i neteja.
    Josep-Vicenç Mestre i Casanova

El mecanisme de bombeig de l'aigua del pou està accionat per un burro o mula que dona voltes a l'entorn del pou fent girar una roda horitzontal que engrana en una altra vertical, tot convertint el moviment circular en rotatori. Al voltant d'aquesta roda vertical hi ha un sistema continu amb una corda o cadena amb uns pistons separats entre ells a una distància d'un metre aproximadament que passa per dins d'un tub que es tant llarg com profund és el pou. Així la corda amb els pistons en arribar a l'aigua, l'impulsa dins del tub fins pujar-la a la superfície.
    És un tipus de bomba hidràulica coneguda com de corda, similar a la bomba coneguda com de "mecate" o "bometran", on només varia la forma d'accionar-la que en el nostre cas és aplicant la força d'un animal.
    Degut a la presència d'un animal que gira a l'entorn d'un eix, en ocasions ha estat identificada com un tipus de sínia.